HANDIGE INFO

Is shoppen op Kunssst veilig?
Kunssst heeft het Thuiswinkel Waarborg certificaat. Dit certificaat krijg je niet zomaar. Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen: een juridische toets, financiële monitoring en een veiligheidsscan. U kunt bij ons dus veilig shoppen.
i

      

 

Wat is de levertijd?

Op dit moment 4 tot 5 werkdagen.
Zodra uw bestelling is geplaatst informeren wij u binnen1 dag per e-mail over de dag van leveren. Over de tijd van leveren kunnen wij u op de dag van bezorgen informeren.

 

Wie is de vervoerder?
Kunssst werkt met een vaste koeriersdienst. Deze koerier kent onze producten en vervoerd deze met de grootst mogelijke zorg. Mocht u onverhoopt niet aanwezig zijn op het moment van bezorgen, dan zal de koerier een briefje in de brievenbus doen met daarop informatie over een nieuw bezorg moment of de locatie van uw bestelling. Indien u de garantie wilt hebben dat een product in de ochtend wordt bezorgd, dan bieden wij de mogelijkheid om DHL in te schakelen. Hiervoor worden aanvullende (de dan geldende tarieven van DHL) doorberekend. Dit doen wij altijd in overleg met u. Voor speciale wensen kunt u contact met ons opnemen.

 

Zijn er aanvullende kosten?
De getoonde prijzen zijn incl BTW en bezorgen.
Er zijn dus geen aanvullende kosten.

 

Track&Trace
U krijgt een Track&Trace per e-mail zodra uw bestelling is aangeleverd bij de transporteur.

 

Is Kunssst bestand tegen zonlicht
Ja. Kunssst kan je op een zonnige plek hangen. Mocht je binnen 1 jaar na aankoop toch kleurverschil ervaren, dan levert Kunssst gratis een nieuw binnenwerk. Deze door ons extra aangeboden garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

 

Wat is een akoestisch paneel?
Een akoestisch paneel is een paneel dat je aan de wand kunt hangen en dat ervoor zorgt dat de nagalmtijd in die ruimte verkleind wordt. Dankzij de panelen wordt in bijvoorbeeld kantoorruimten de cognitieve stress verlaagd en is er een hogere productiviteit.

 

Wat is een absorptiewaarde?
Het woord verklapt het gedeeltelijk. Het geluid wordt door het akoestische paneel opgenomen. Hierdoor worden geluidsgolven geremd en daarbij geabsorbeerd. Dit wordt in een bepaalde waarde uitgedrukt. Daarnaast remmen meubels, vloerbedekking of gordijnen de geluidsgolven ook af.

Uit welk materiaal bestaat het akoestische paneel?
Het paneel bestaat uit een uniek aluminium zwart frame dat gevuld is met akoestisch materiaal met een print. Het akoestische materiaal is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken en geluidsdoorlatend printmateriaal. Op de achterkant zit een kunststof plaat die de middentonen dempt. Deze zorgt ervoor dat het akoestische effect van het paneel nog hoger is.

 

Hoeveel materiaal heb ik nodig?

Waarom is het akoestische materiaal bevestigd met dubbelzijdig tape?
Dit zorgt ervoor dat het akoestische materiaal op z’n plek blijft. Bovendien kun je hierdoor de print eenvoudig vervangen, zonder dat het frame beschadigd. Je kunt het tape ook makkelijk vervangen.

 

Wat is de minimale en maximale afmeting van het akoestische paneel?
20 x 20 cm is het minimale formaat, 230 x 160 cm is het maximale formaat.

 

Waar kan ik het akoestische paneel gebruiken?
Dit Akoestische paneel is multifunctioneel voor onder andere kantoorruimtes, scholen en horeca. Het paneel is daarbij in variabele formaten te verkrijgen en het is volledig naar eigen smaak te personaliseren. Het frame is niet geschikt om buiten of in vochtige ruimtes te gebruiken.

 

Hoe bevestig ik het akoestische paneel?
Je kunt het frame gemakkelijk bevestigen door het Z-profiel aan de wand te schroeven. Vervolgens kun je het paneel in het Z-profiel hangen. Om afstand aan de onderzijde te creëren, krijg je bij je het Akoestische paneel een setje afstandhouders. Deze kun je eenvoudig in het frame draaien.

Welke schroeven en pluggen heb ik bij de montage van het akoestische paneel nodig?

Dit hangt af van de type wand:

• Beton en volle stenen met een hoge sterkte: universele plug.
• Voor holle wanden, zoals gipswanden: hollewandplug.
• Hout: geen plug nodig.

Kies daarbij een schroef die past bij het type plug.

 

Waarom zit er afstand tussen het (standaard)paneel en de wand?
Door een luchtspouw van 2 cm te creëren, worden bepaalde geluidsgolven meer gedempt en ditresulteert in een hogere absorptiewaarde. Dit werkt als volgt: doordat geluidsgolven de achterzijde van het paneel bereiken, trilt de achterzijde van plaat mee. Geluidsgolven bereiken daarbij de wand en kaatsen terug door het paneel. Hoge frequenties (tonen) worden gemakkelijker gedempt omdatde golflengte sneller en korter is. Lage tonen (langzame trillingen) zijn lastiger om te absorberen.Het spraakgebied ligt ongeveer tussen de 500 en 1000 HZ en de absorptiewaarde van dit paneel is daarbij 0,65 (ISO 11654).

 

Wat is het verschil tussen een standaard paneel en een premium paneel?
Het standaard paneel heeft een enkele laag geluidsabsorberend materiaal.
De alfawaarde hiervan is 0,65 (op de schaal van 0 t/m 1). Het premium paneel heeft een extra laag geluidsabsorberend materiaal. De alfawaarde hiervan is 0,9 (op de schaal van 0 t/m 1).

 

Hoe onderhoud ik het akoestische paneel?
Je kunt het frame stofvrij maken met een microvezel doek. Gebruik voor het akoestische materiaaleen borstelkop en stofzuiger. Let op: dit is alleen geschikt met een borstelvorm.

 

Ik heb kreukels/vouwen/deuken in mijn akoestische paneel. Wat nu?
Je kunt kreukels, vouwen en deuken in het akoestische materiaal eenvoudig verwijderen door er overheen te strijken met een strijkijzer op de wol-stand.

 
Ik wil graag een andere print in het akoestische paneel. Hoe doe ik dit?

Je kunt via jouw interieurspecialist akoestisch materiaal met een nieuwe print bestellen en deze bevestigen met dubbelzijdig tape.

 

Ik heb een beschadiging op mijn frame. Wat nu?
Deze kun je eenvoudig bijwerken met een zwarte permanent marker.

 

Mijn achterplaat is beschadigd. Wat nu?
Het is niet erg als er krassen op de achterplaat zitten. Ook kleine scheurtjes of gaatjes zorgen er niet voor dat de functie van het paneel minder wordt.

 

Moet ik het frame zelf in elkaar zetten?
Je krijgt het frame in elkaar gezet aangeleverd. 

 

Is het paneel brandveilig?
De akoestische vulling voldoet aanbrandklasse B / S1 / D0. Daarnaast is de toplaag brand vertragend.

 

Wat is de dikte van het profiel?
Het zwart aluminium profiel heeft een dikte van 3 cm. Frontaal is 0,5 cm profiel zichtbaar. Hierdoor heeft de lijst een strakke en zeer hoogwaardige uitstraling.

Gratis verzending

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen. Gratis bezorging in Nederland.

Thuiswinkel Waarborg

Met trots mogen wij vermelden dat wij het Thuiswinkel Waarborg certificaat mogen tonen op onze website.

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie.