Het eten en de bediening zijn top, maar ik ga er niet meer terug!

  • door Arjan Leest

Slechte akoestiek is een belangrijke reden voor gasten om niet terug te keren naar een restaurant. Zelfs als het eten perfect is en de bediening geweldig, dan kan akoestiek de doorslag geven om een volgende keer ergens anders te gaan eten.

Hoor wat gasten zeggen  
Platforms als The Fork en Trip Advisor zijn geweldige raadgevers. Daar hoor je wat je gasten écht vinden. 

Vooral als je doelgroep 50 jaar of ouder is, dan speelt akoestiek een belangrijke rol in de restaurant keuze. En vergeet niet dat mensen elkaar advies geven. De mond-tot-mond reclame is het sterkste medium dat er is. Onder de oudere doelgroep is de akoestiek vrijwel altijd onderwerp van het gesprek.

Quote uit The Fork:
Het eten is heerlijk, de gerechtjes om te delen zijn aan de kleine kant. De bediening is erg goed! De akoestiek is echter verschrikkelijk, iedereen overschreeuwt elkaar, je kunt geen normaal gesprek met je tafelgenoten voeren. We hebben overwogen om halverwege de avond weg te gaan omdat we niet met elkaar konden praten, maar het eten is echt geweldig dus daar zijn we voor gebleven.

Akoestiek als verdienmodel 
Investeren in goede akoestiek verdient zich dubbel terug. Ten eerste levert goede akoestiek betere reviews op. Ten tweede blijven gasten met plezier terugkomen.

Het oog wil ook wat 
De materialen om akoestiek te verbeteren zijn al lang niet meer alleen functioneel. Er zijn tegenwoordig ook legio esthetische oplossingen beschikbaar.

Oorzaak van slechte akoestiek 
Geluid beweegt zich voort in de vorm van niet zichtbare golven. Wanneer deze golven botsen op een hard oppervlakte zoals een gesloten raam, een stenen muur of een harde vloer dan kaatst het geluid in verschillende richtingen. Het kaatsen van geluidsgolven zorgt voor de onaangename galm.
Omdat harde materialen en een minimalistisch interieur nu de trend zijn neemt ook de trend van slechte akoestiek toe. 

Tips voor akoestiek verbetering: 
Er zijn verschillende manieren om de 'kaatsende' geluidsgolven te absorberen. Elke situatie is anders, dus er is niet één oplossing die alle problemen oplost. Hierbij een aantal tips om snel de akoestiek te verbeteren.

1. Textiel als geluidsabsorptie
Hang gordijnen op of leg een kleed op de grond. Ook een bank of stoelen met textiel bekleding dragen wij aan de absorptie van geluidsgolven. Ze zullen niet alle geluidsgolven absorberen, maar het draagt absoluut positief bij.

2. Zet een raam open
Natuurlijk kan dit niet altijd, maar als je de mogelijkheid hebt zet dan een raam open. De geluidsgolven die naar buiten gaan komen niet meer terug.

3. Geen kunst achter glas
Een mooie poster of foto achter glas brengt visuele sfeer in de ruimte, maar het glas is hard en draagt dus negatief bij aan de akoestiek. Vervang deze muurdecoratie door Kunssst. Kunssst is mooi voor oog én oor.

4. Een verplaatsbare wand
Heb je een groepje ouderen te gast? Bied dan de mogelijkheid om een akoestiek verbeterende wand te plaatsen naast de tafel. Een akoestiek verbeterende roomdivider geeft privacy en zorgt ervoor dat men elkaar beter kan verstaan. Een prachtige service die zorgt voor tevreden en terugkerende klanten. 

5. Muur- en plafondbekleding
Er zijn geweldige materialen om muren en/of plafonds mee te bekleden waardoor de akoestiek direct verbeterd. Denk aan kurk, mos, akoestiek verbeterend behang of zelfs akoestisch stucwerk.

Kunssst
Kunssst biedt hoogwaardige wandpanelen voorzien van kunst en/of mooie fotografie. Naast een beeldcollectie in de webshop is maatwerk mogelijk. Bij Kunssst denken ze graag mee over een gepast beeld. Een artist impression behoort tot de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op www.kunssst.nl
Mail naar info@kunssst.nl
Bel 0629454346

Bekijk Kunssst bij:
Woonwinkel Bergerac in Bergen 
Retaurant La Croûte in Warmond 

 

Delen:

Gratis verzending

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen. Gratis bezorging in Nederland.

OVER KUNSSST

Kunssst is een esthetisch alternatief voor alle functionele (en vaak niet mooie) oplossingen voor geluidsverbetering in bedrijven en woonhuizen.

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie.